Anni Felici
DVD

Anni Felici ([2014])/ regia di Daniele Luchetti

In het Italië van de jaren zeventig stort de wereld in van kunstenaar Guido als na een rampzalige tentoonstelling ook nog zijn vrouw aankondigt om met de kinderen te vertrekken naar een feministisch zomerkamp.

Recensie

Italiaans drama en semi-autobiografische film uit 2013 van regisseur Daniele Luchetti, met Kim Rossi Stuart en Micaela Ramazotti. Het is in de zomer van 1974 als Dario, de zoon van de narcistische kunstenaar Guido en zorgzame moeder Serena, foto's maakt van zijn gelukkige familieleden. Maar in de realiteit blijkt dat Dario's ouders in een huwelijkscrisis zijn beland. Vader Guido wil doorbreken als avant-garde-kunstenaar, maar houdt er ondertussen meerdere buitenechtelijke relaties op na. Serena is het hier uiteraard niet mee eens en gaat tot Guido's grote spijt, samen met haar twee zoons op uitnodiging naar een feministisch vakantieoord. Eric le Duc (Telegraaf, 7-5-'14) geeft 3 1/2 ster en schrijft: 'Een echt indringend, tragisch of urgent familieportret levert dat niet op (...) een tragikomedie die met zijn warme zomertinten, losse hippiemoraal en wijde pijpen wel heerlijk wegkijkt.' Floortje Smit (Volkskrant, 8-5-'14) geeft 3 sterren en vindt de film: '(...) een prachtig vormgegeven familieportret met interessante personages, geweldig gespeeld door acteurs Kim Rossi Stuart en vooral de beeldschone Micaela Ramazzotti. Een elegante schets van de zoekenden in de jaren zeventig.' Draaide op verschillende kleinere filmfestivals.

Specificaties

Italiaans | 8717249482024

Titel Anni Felici
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Daniele Luchetti ; Kim Rossi Stuart ; Micaela Ramazzotti ; Martina Gedeck
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Homescreen, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 117 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Kim Rossi Stuart, Micaela Ramazzotti, Martina Gedeck, Samuel Garofalo, Niccolò Calvagna. - Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Italië, 2013
ISBN 8717249482024
PPN 380441128
Genre familieroman
Thematrefwoord Kunstenaars ; Huwelijksproblematiek
Taal Italiaans