Nieuwe helden
DVD

Nieuwe helden in het hart van de Tour (2014)/ regie Dirk Jan Roeleven, producent Pieter van Huystee

In de honderdste editie van de Tour de France zint een Nederlands team op revanche op de oude garde die door jarenlang dopinggebruik het wielrennen heeft verziekt.

Aanwezigheid

Recensie

Sportdocumentaire die het Nederlandse wielerteam Argos-Shimano volgt tijdens de honderdste Tour de France in 2013. Onder leiding van ploegleider Ridie Kemna doet dit team voor de derde keer mee. De film toont de voorbereiding en de trainingsuren van de renners. De nieuwe helden gaan de competitie aan zonder gebruik van welke vorm van doping dan ook. Het sprintkanon Degenkolb vertelt dat dopinggebruik voor hem hetzelfde is als een auto stelen. De dromen van de mannen en hun motivatie komen aan bod, evenals de gebeurtenissen tijdens de tour, zowel tijdens de etappes als bij de besprekingen, onder het eten en ook op de hotelkamers. Zo vormt zich een breed beeld van wat er bij een tour voor een professioneel team jonge helden komt kijken. Een verslag vol emoties en feiten. De regie is in handen van Dirk Jan Roelevens die veel mooie sport- en culturele documentaires maakte voor o.a. 'Andere tijden sport' en 'Het uur van de wolf', en publiceerde over wielrennen en hardlopen. De film kreeg 4 sterren in de NRC. Voor liefhebbers en beoefenaren van wielrennen.

Specificaties

Overige talen | 8717249482574

Titel Nieuwe helden : in het hart van de Tour
Uniforme titel Nieuwe helden in het hart van de Tour
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dirk Jan Roeleven ; Pieter van Huystee
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Homescreen, 2014
Overige gegevens 1 dvd-video (87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie 4 talen gesproken waaronder Engels, ondertiteld in het Nederlands en Engels - Videoversie van de film: Nederland : Pieter van Huystee Film, (c)2014
ISBN 8717249482574
PPN 377487325
Rubriekscode 618.55
Taal Overige talen
Onderwerp algemeen Tour de France (2013)
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Wielerronden