Don't point that thing at me
Boek

Don't point that thing at me (2014)/ Kyril Bonfiglioli

Een enigszins verlopen Engelse aristocraat raakt als malafide kunsthandelaar betrokken bij de diefstal van een schilderij van Goya en een moord.

Recensie

Charles/Charlie Mortdecai (ik-figuur), een enigszins verlopen aristocraat, woont in Londen samen met zijn bediende Jock die hem steeds bijstaat. Als kunsthandelaar houdt Charles zich bezig met dubieuze praktijken. Een schilderij van Goya is gestolen; Charles wordt hieromtrent ondervraagd door rechercheur Martland, die soms een zeer merkwaardige rol speelt. Dan reist de hoofdpersoon naar de Verenigde Staten om een zekere Krampf te ontmoeten, die eveneens met deze zaak te maken heeft. Charles maakt kennis met Johanna, de vrouw van Krampf; zij gaan zelfs een intieme relatie aan. Kampf wordt vermoord, waardoor Charles in een moeilijke positie komt. Toch mag hij naar Engeland terugkeren, waar hij met zichzelf geconfronteerd wordt. Hoewel het boek kenmerken van een detective heeft, kan het toch niet helemaal als zodanig beschouwd worden. De roman geeft de lezer iets meer. Hij doet enigzins denken aan de Engelse schrijver P.G. Wodehouse (1881-1975) met zijn creatie van Bertie Wooster en de butler Jeeves. Deze nieuwe uitgave van het eerste deel van de vijf Mortdecairomans (dat reeds in 1973 verscheen) is heruitgegeven vanwege de verfilming met Johnny Depp in de hoofdrol. Bestemd voor de iets meer geavanceerde lezer. Vrij kleine druk.

Specificaties

Engels | 9780241970256 | 165 pagina's

Titel Don't point that thing at me
Auteur Kyril Bonfiglioli
Type materiaal Boek
Editie Reissued: 2 [Reprint];
Uitgave London : Weidenfeld and Nicolson, 2014
Overige gegevens 165 pagina's - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: The first Charlie Mortdecai novel - 1e druk van deze uitgave: 2014. - Oorspronkelijke uitgave: London : Weidenfeld and Nicolson, 1973
ISBN 9780241970256
PPN 051498863
Genre detectiveroman - humoristische roman
Taal Engels