De leeuw en de muis
Boek

De leeuw en de muis ([2014])/ vertaling [uit het Engels]: Catalina Steenkoop i.s.m. met gespecialiseerde logopedisten

De muis maakt een leeuw wakker. Hij is heel boos. Maar de muis zegt: dood me niet. Op een dag red ik jou! Maar kan een kleine muis een leeuw redden? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Als de muis de leeuw aan zijn neus kriebelt, wordt deze wakker en is boos! Maar de dappere muis zegt: dood me niet. Op een dag red ik jou! De leeuw moet zo hard lachen dat de muis kan vluchten. Op een dag loopt de leeuw in een val en zit vast in het net. De muis knaagt en knaagt, totdat de leeuw vrij is. Leeuw is blij met zijn dappere vriend! De fabel wordt verteld aan de hand van mooie prenten, eenvoudig, zacht van kleur en met zichtbare gevoelens bij muis en leeuw. De tekst is op AVI-E3, in korte zinnen, soms regeloverstijgend en van hoofdletters en verschillende leestekens voorzien. Als je het boekje helemaal uitgelezen hebt, staan er achterin wat spelletjes (begrijpend lezen, woordenschat, geheugen): zoek de volgorde in de prenten, welke woorden horen bij leeuw of muis en kies de juiste zin bij de prent. Het boekje eindigt met een antwoordenpagina en een infoblokje 'over dit verhaal' (fabel van Aesopus, 4000 jaar geleden, Griekenland). Handzame, van oorsprong Engelse uitgave uit de reeks 'Lezen is leuk'*. Het boekje is stevig vormgegeven en heeft een geel leeslint. Valt op in het grote aanbod voor beginnende lezers door zich te baseren op oude sprookjes, fabels en volksverhalen, waardoor lezen en een snufje cultuur worden gecombineerd. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059240766 | 27 pagina's

Titel De leeuw en de muis
Secundaire auteur Catalina Steenkoop ; Aesopus"
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, [2014]
Overige gegevens 27 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar een verhaal van Aesopus - Vertaling van: The lion and the mouse. - London : Usborne Publishing Ltd., @2008
ISBN 9789059240766
PPN 38059112X
Thematrefwoord Fabels
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lezen is leuk! AVI 3-E3
Boek

Lezen is leuk! AVI 3-E3 (2012-...)

vol.
Uitgeleend