Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Het grote abc van Tuk
Boek

Het grote abc van Tuk ([2014])/ Betty Sluyzer, met tekeningen van Pauline Oud

ABC-boek voor iedereen die wil leren lezen en schrijven. De letters zijn op verschillende manieren afgebeeld, met tekeningen in kleur, versjes, gebarentaal en het braille-alfabet (geen relief). Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit grote (voor)leesboek is het één groot letterfeest! Alle letters van het alfabet (én letterclusters zoals aa-eu-nk-sch) komen, in een vast format, als in een optocht voorbij. Op de linkerpagina speelt de letter de hoofdrol. Op de bovenste helft staat de letter groot, vet en duidelijk, de onderste helft is voor variaties op de letter: schrijfletter, drukletter (cursief en vet), de handalfabetletter en de letter in braille (niet in reliëf!). Op de rechterpagina staan drie kleine tekeningen van woorden met die letter (vooraan, midden, achteraan, verschillende leesniveaus) en een vrolijk versje. Elk versje bestaat uit vier regels met een wisselend rijmschema, klopt metrisch prima en zit vol humor en fantasie. Het boek start met enkele praktische tips (meer nog op de website van de auteur) en sluit af met een dubbele overzichtspagina met alle letters: gewoon, schrijfletter, kleine letter en hoofdletter. Enigszins herziene uitgave met o.a. enkele gewijzigde illustraties en vereenvoudigde tips. Door het grote formaat ook geschikt voor een (grote) groep en als plaatmateriaal. Tuk is ook de hoofdpersoon in o.a. 'Het grote cijferboek' en 'Het grote beroepenboek'. Rijke uitgave voor kinderopvang en basisschool, die leren lezen een feest maakt. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789081465557 | 95 pagina's

Titel Het grote abc van Tuk
Uniforme titel Letter-weet-boek
Auteur Betty Sluyzer
Secundaire auteur Pauline Oud
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Amersfoort : Betty Sluyzer Producties, [2014]
Overige gegevens 95 pagina's - tekeningen, portret - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Geheel herziene druk - Rechterhoek titelpagina vermeldt: Letter-weet-boek - Oorspronkelijke uitgave: Oud-Beijerland : De Eekhoorn, 2008
ISBN 9789081465557
PPN 38059823X
Rubriekscode 475.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Taalonderwijs; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Taalonderwijs