Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
The king of space
Boek

The king of space (2013)/ by Jonny Duddle, edited by Libby Hamilton

Rex (6) woont op een kleine maan in de ruimte. Hij wil koning van het heelal worden. Daarvoor ontwikkelt hij oorlogszuchtige robots. Maar dan loopt alles uit de hand. Prentenboek met grote kleurenillustraties en kleinere in stripvorm. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 6-jarige Rex woont op een kleine maan in de ruimte. Hij heeft maar één doel: koning van het heelal worden. Daarvoor ontwikkelt hij oorlogszuchtige robots. Hij gaat steeds verder met zijn plan en als het uit de hand dreigt te lopen, kan hij nog maar aan één persoon hulp vragen. Dit fantastisch geïllustreerde prentenboek is een combinatie van grote afbeeldingen over één of twee pagina's en kleinere in stripvorm. Achterin zijn ook nog twee uitklapbare pagina's opgenomen met mooie digitaal gemaakte afbeeldingen. Ze zijn prachtig van kleur en bevatten veel details. De hoofdpersoon Rex is een jongen die zijn eigen plan trekt en nog niet in staat is daarvan de gevolgen te overzien. Het verhaal is niet echt sterk, maar de prenten zijn zo mooi dat ze alles weer goed maken. De auteur/illustrator is bekend van zijn 'The pirates next door' ('Piraten in de straat') en 'Gigantosaurus'. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels | 9781848772274

Titel The king of space
Auteur Jonny Duddle
Secundaire auteur Libby Hamilton
Type materiaal Boek
Editie First edition, second impression;
Uitgave Dorking, Surrey : Templar Publishing, 2013
Overige gegevens 39 ongenummerde pagina's - illustraties - 25 × 29 cm
Annotatie "A Templar book". - Templar Publishing is een imprint van The Templar Company Limited - 1e druk van deze uitgave: 2013
ISBN 9781848772274
PPN 380474948
Genre science-fiction
Thematrefwoord Robots ; Buitenaards leven
Taal Engels