The newsroom. Seizoen 2
DVD

The newsroom. Seizoen 2 ([2014]), [cast] Jeff Daniels

Een kijkje in de wereld van een cynische anchorman en zijn team die opdracht krijgen kwaliteitsnieuws te brengen in plaats van commerciële journalistiek.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 2 (2013) van de Amerikaanse HBO-televisieserie geschreven door Aaron Sorkin (West Wing; The Social Network), met Jeff Daniels (nominatie Golden Globe 2013), John Gallagher en Emily Mortimer. 'Newsroom' geeft een inkijkje in de wereld van een fictief actualiteitenprogramma van ACN Network. De cynische anchorman Will McAvoy krijgt een nieuwe producer (zijn ex-geliefde Mac McHale) en een nieuwe afdelingsleider en redactieteam met als doel kwaliteitsnieuws te brengen in plaats van commerciële journalistiek te bedrijven. Doorgaande lijn in seizoen 2 is een reportage die News Night moet rectificeren over Amerikaanse mariniers die in Afghanistan in 2009 het zenuwgas sarin gebruikt zouden hebben. Jann Ruyters (Trouw 29-6-'13): 'Er hangt dan ook iets nostalgisch over Sorkins laatste schepping, 'The Newsroom'. (...) verslavende energie in de serie, typisch voor Sorkin: de intelligente retteketet-dialogen, het rennen, vliegen en klappen met studiodeuren als ware het de eerste hulp van 'ER', en aan fijne personages zoals bijvoorbeeld de immer verwonderd kijkende Maggie (Allison Pill).' Negen afleveringen.

Specificaties

Engels | 5051888168875

Titel The newsroom. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jeff Daniels
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Bros. Home Entertainment, [2014]
Overige gegevens 3 dvd-video's (9 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : HBO, 2013 - Bevat ook onder andere: Audio commentaries with cast and crew ; Inside the episode
ISBN 5051888168875
PPN 382024052
Thematrefwoord Televisiejournalistiek
Taal Engels

Relaties/Serie

The newsroom
DVD

The newsroom (2013-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend