Oorlogsgeheimen
DVD

Oorlogsgeheimen (2014)/ producers Harro van Staverden, Reinier Selen, David-Jan Bijker, directed by Dennis Bots

Het Zuid-Limburgse dorpje waar Tuur (11) woont, is bezet door de Duiters. Als Tuur ontdekt dat zijn buurmeisje Maartje een groot geheim heeft, komt de oorlog wel heel dichtbij. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nederlandse speelfilm uit 2014 van Dennis Bots (Het Huis Anubis, Achtste-groepers huilen niet) naar een boek* van Jacques Vriens. In 1943 is het Zuid-Limburgse dorp waar de 11-jarige Tuur (Maas Bronkhuyzen) woont, bezet door de Duitsers. De hechte vriendschap van Tuur en Lambert (Joes Brauers) komt onder druk te staan door de komst van Maartje (Pippa Allen) uit IJmuiden die bij haar oom en tante op de boerderij komt wonen én door keuzes van de ouders van de jongens. Floortje Smit (Volkskrant 3-7-'14) geeft 3 sterren: '(...) Bots regisseert functioneel, maar laat de kindacteurs Pippa Allen (Patatje Oorlog) en Maas Bronkhuyzen (De Groeten van Mike!) schitteren.' Monica Meijer (Cinemagazine.nl 2-7-'14) kent 4 van 5 sterren toe: '(...) Visueel is 'Oorlogsgeheimen' om door een ringetje te halen (...) Dennis Bots raakt met 'Oorlogsgeheimen' jong en oud in het hart. Spanning en humor op de juiste momenten, ontroering als je het niet aan ziet komen, een aangrijpend verhaal en een geweldige cast.' Bij de uitreiking van de Gouden Kalveren 2014 ontving de film de speciale Juryprijs. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8715664111741

Titel Oorlogsgeheimen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dennis Bots ; Harro van Staverden ; Maas Bronkhuyzen ; Joes Brauers ; Pippa Allen ; Jacques Vriens
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, 2014
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers, Pippa Allen. - Nederlands gesproken, Engels ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Jacques Vriens - Videoversie van de film: Nederland : Bijker Productions, 2014 - Bevat ook onder andere: The making of oorlogsgeheimen ; Interview met cast & crew ; Videoclip Alain Clark: onze vriendschap
ISBN 8715664111741
PPN 381354180
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Limburg; Wereldoorlog II
Taal Nederlands