Hoeveel nachtjes tot mijn verjaardag?
Boek

Hoeveel nachtjes tot mijn verjaardag? ([2014])/ tekst van Mark Sperring, illustraties van Sébastien Braun ; Nederlandse tekst [uit het Engels]: Mariella Manfré

Beertje Pip kan niet wachten tot de dag van zijn verjaardag is aangebroken. Daarom maakt hij zijn vader elke morgen wakker in de veronderstelling dat het nu toch wel zover is. Prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Beertje Pip kan niet wachten tot de dag van zijn verjaardag is aangebroken. Hij is zich er niet van bewust dat dit heuglijke moment nog drie nachtjes slapen vergt. Daarom maakt hij zijn vader elke morgen wakker in de veronderstelling dat het nu toch wel zover is. Omdat hij nu toch wakker is, staat Papa Brom maar op om buiten iets te verzamelen. Kleine Pip meent 's nacht vreemde geluiden te horen zoals gezaag en een plop. Vader verspreidt ook stiekem uitnodigingen voor vos, muis, eend en hert. Dan is eindelijk de lang verwachte dag aangebroken. Kleine Pip ziet een door vader in noeste huisvlijt vervaardigd bord waarop staat: volg de balonnen. Kleuters zullen misschien al kunnen voorspellen waar die route heen leidt, maar ze zullen verrast zijn hoe ongeduldig Kleine Pip na zijn verjaardag blijft, terwijl Papa Brom had gehoopt weer eens te kunnen uitslapen. De humoristische, gedetailleerde illustraties verbeelden op kleurrijke wijze, over dubbelpagina's met zwierige lettertypes, de empathie en het eindeloze geduld van Papa Brom met zijn ongeduldige zoon. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051163636

Titel Hoeveel nachtjes tot mijn verjaardag?
Auteur Mark Sperring
Secundaire auteur Mariella Manfré ; Sebastien Braun
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2014]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: How many sleeps till my birthday? - London : Puffin, 2013
ISBN 9789051163636
PPN 37709627X
Thematrefwoord Verjaardagen ; Vader-zoon relatie
Taal Nederlands