Koop nooit een rode jas
Boek

Koop nooit een rode jas het beste van Nora Ephron ([2014])/ samengesteld & ingeleid door Sylvia Witteman, vertaald [uit het Engels] door Petra C. van der Eerden, Christine Elion, Caecile de Hoog en Evan Wolff

Bundel met o.a. de autobiografische roman 'Hartzeer en maagzuur', het filmscript van 'When Harry met Sally', en (persoonlijke) korte verhalen, blogs en essays over onder meer thema's als stijl, cultuur, politiek, eten en vrouwenzaken.

Aanwezigheid

Recensie

Keuze uit het werk van deze Amerikaanse schrijfster (1941-2012) die vooral bekend werd door haar ook in deze bundel opgenomen autobiografische roman 'Hartzeer en maagzuur' en door haar scenario's voor filmklassiekers als 'When Harry met Sally', 'Sleepless in Seattle' en 'You've got mail'. Deze bundel bevat naast haar roman en het script van 'When Harry met Sally' ook een groot aantal van haar korte verhalen, blogs en essays, waarin onder meer thema's als stijl, cultuur, politiek, eten, vrouwenzaken en (fictieve) vrouwen als Lisbeth Salander (Millennium trilogie) aan de orde komen. Ook is een groot aantal persoonlijke verhalen opgenomen zoals 'Mijn leven in maximaal 3500 woorden', 'Een paar opmerkingen over borsten', 'Het ouderschap in drie fasen', 'Oud zijn', etc. Ephron schrijft goed, heeft kennis van zaken, een scherpe pen, relativeringsvermogen en veel gevoel voor humor. Dat alles maakt dit een boeiende en onderhoudende bundel. Met een voorwoord van samensteller Sylvia Witteman.

Specificaties

Nederlands | 9789038899176 | 566 pagina's

Titel Koop nooit een rode jas : het beste van Nora Ephron
Auteur Nora Ephron
Secundaire auteur Sylvia Witteman ; Petra van der Eerden
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : LINDA.boeken, [2014]
Overige gegevens 566 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The most of Nora Ephron. - Alfred A. Knopf, (c)2013
ISBN 9789038899176
PPN 380362643
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands