Gevlucht
Boek

Gevlucht ([2014])/ Patrick Lee, vertaling [uit het Engels]: Harmien Robroch

Een geharde ex-militair en een puber met paranormale krachten en geheugenverlies slaan op de vlucht voor machtige achtervolgers.

Aanwezigheid

Recensie

Sam Dryden, een goedgetrainde ex-militair van een elitecorps stuit op een elfjarig meisje, Rachel, dat gevlucht is uit een geheime staatsgevangenis. Kennelijk vormt ze een gevaar voor het land. Het meisje heeft bepaalde vitale informatie in haar hoofd die van belang is voor de natie. Ze heeft een bijzondere gave: ze kan gedachten van andere mensen 'horen' wanneer deze zich binnen een bepaald bereik bevinden. Voorts draagt ze ook een geheim met zich mee, het ontrafelen van dit geheim maakt de plot uit van dit actieboek. Dryden besluit haar te redden uit de klauwen van de inlichtingen- en geheime diensten die jacht op haar maken. Binnenlandse Veiligheid wil haar dood maar waarom? Kun je gedachten van mensen manipuleren in een bepaalde vorm van biologische oorlogsvoering? Rasechte actiethriller waarin de lezer wordt meegezogen in de gebeurtenissen. Het boek leest prettig weg, is zeer spannend en zoals zo vaak wat overdreven en toch geloofwaardig: een 'good read'. Eerste deel in een serie rond Sam Dryden. Eerste in het Nederlands vertaalde boek van de Amerikaanse auteur (1976). www.patrickleefiction.com. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022571842 | 317 pagina's

Titel Gevlucht
Auteur Patrick Lee
Secundaire auteur Harmien L. Robroch
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2014]
Overige gegevens 317 pagina's - 22 cm
Annotatie In colofon: Van Holkema & Warendorf, onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij - Vertaling van: Runner. - Minotaur Books, (c)2014
ISBN 9789022571842
PPN 377050644
Genre thriller - science-fiction
Taal Nederlands