Stuk!
DVD

Stuk! ([2014])/ een film van Steven de Jong

Elizabeth (18 jaar) wordt vanwege haar overgewicht door een aantal klasgenoten verschrikkelijk gepest en raakt steeds meer geïsoleerd. Dan neemt ze een fatale beslissing. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Thriller van Steven de Jong (De hel van '63) met nieuwkomer Jackie van Parijs, Cas Jansen en Yolanthe Sneijder-Cabau, gebaseerd op het gelijknamige boek* van Judith Visser. De achttienjarige, mollige Lizzy (Elisabeth) zit op het Mercator College in Rotterdam en wordt daar enorm gepest door populaire medestudenten. Ze wordt niet alleen psychisch onder druk gezet, maar ook fysiek mishandeld tot aan aanranding toe. Er is niemand die weet wat er aan de hand is met Lizzy, haar moeder niet, haar docenten niet, behalve Alec. Alec is de enige jongen uit haar klas die naar haar omkijkt, maar dat doet hij meer uit piëteit, dan dat hij haar leuk vindt. Hij heeft namelijk meer oog voor de knappe Riley. Wanneer de situatie niet verbetert, draait Lizzy door en voert een gruwelijk plan uit, waardoor haar leven en dat van haar treiteraars rigoureus zal veranderen. De Nederlandse pers is niet positief over deze verfilming, vanwege de overvloedige thematiek, overbodige plotlijnen en wisselende perspectieven in de film. Sven Gerrets (Cinema.nl): 'Jackie van Parijs speelt haar complexe rol met verve en ook de rest van de jonge cast (...) maakt indruk. Enkel wat ongelukkige keuzes in de regie en montage geven de film zo nu en dan een wat suf karakter.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983963283

Titel Stuk!
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jackie van Parijs ; Cas Jansen ; Pleuni Touw ; Judith Visser ; Steven de Jong
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge Entertainment, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (110 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jackie van Parijs, Yolanthe Sneijder-Cabau, Cas Jansen, Pleuni Touw. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op een boek van Judith Visser - Videoversie van de film: Nederland, 2014
ISBN 8711983963283
PPN 38061006X
Genre thriller
Thematrefwoord Schoolleven ; Pesten
Taal Nederlands