Vochtige streken
DVD

Vochtige streken = Feuchtgebiete ([2014])/ Regie: David Wnendt

Een achttienjarig meisje met lak aan persoonlijke hygiëne komt in het ziekenhuis terecht alwaar een band ontstaat tussen haar en haar verpleger. Deze is bereid mee te helpen om haar gescheiden ouders op dezelfde plek te krijgen.

Recensie

Duitse komedie uit 2013 van regisseur David Wnendt (Kriegerin) met Carla Juri als de achttienjarige skateboardster Helen Memel, gebaseerd op het boek 'Feuchtgebiete' (Vochtige streken*) van Charlotte Roche. Helen heeft lak aan persoonlijke hygiëne en is geïnteresseerd in alles wat maar met viezigheid en seks te maken heeft: van orale seks tot het drinken van braaksel. Ze belandt in het ziekenhuis wanneer ze tijdens het scheren van haar intieme delen in haar anus snijdt. Daar ontmoet ze verpleger Robin die haar uiteindelijk helpt haar gescheiden ouders bij elkaar te brengen. Monica Meijer (Cinemagazine 8-5-'14) geeft 4 sterren: 'Met rake observaties schetst 'Vochtige streken' vooral een hartroerend verhaal over een jonge vrouw die op zoek is naar genoegdoening van haar mislukte jeugd. En dat is wat, naast de humor, achteraf het meest beklijft. Met een hoofdrolspeelster die eenvoudigweg rockt, en de kleurrijke visuele stijl van de film is 'Vochtige streken' uitermate geslaagd'. Kevin Toma (Volkskrant 10-4-'14) geeft ook 4 sterren: 'David Wnendt geeft het verhaal vaart en humor terwijl het aantrekkelijke spel van Juri juist de tere kant van haar personage benadrukt. (...) Vochtige streken is 'het scabreuze zusje van Amélie Poulain'.

Specificaties

Duits

Titel Vochtige streken = Feuchtgebiete
Uniforme titel Feuchtgebiete
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Wnendt ; Carla Juri ; Christoph Letkowski ; Meret Becker ; Charlotte Roche
Type materiaal DVD
Uitgave Arnhem : Contact Film, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Carla Juri, Christoph Letkowski, Meret Becker, Marlen Kruse. - Duits gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een roman van Charlotte Roche - Videoversie van de film: Duitsland, 2013
PPN 380602288
Genre erotisch verhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Erotiek ; Hygiëne
Taal Duits