De enthousiasme trilogie
Boek

De enthousiasme trilogie hoe de flame, flow & flood van enthousiasme ... ... een popster doen schitteren, ... organisaties succesvol maken ... en de wereld een stuk mooier! (mei 2014)/ Rijn Vogelaar, eindredactie Johanna Muis

Recensie

Dit boek gaat over hoe het aanwakkeren en verspreiden van enthousiasme tot positieve resultaten voor organisaties kan leiden. Daartoe moet je onderkennen waar de organisatie en de medewerkers voor gaan (zingeving, motivatie, bestaansrecht). De auteur geeft een stappenplan voor het (her)vinden van de 'Flame'. Is die in beeld, dan kun je dat enthousiasme binnen de organisatie stimuleren. De 'Flow' wordt bereikt wanneer er voldoende uitdaging is, de medewerkers plezier ervaren en er sprake is van continue positieve feedback van leiding, collega's en klanten. De laatste stap is de 'Flood' waarin de flow van enthousiasme niet alleen de direct betrokkenen raakt, maar zich ook buiten de organisatie gaat verspreiden en merkbaar wordt. Het boek is (bijna te) doorspekt met praktijkvoorbeelden, wat het vasthouden van de rode draad bemoeilijkt. Het bevat verder diverse stappen-benaderingen en een uitgebreide literatuuropgave.

Specificaties

Nederlands | 9789491560514 | 455 pagina's

Titel De enthousiasme trilogie : hoe de flame, flow & flood van enthousiasme ... ... een popster doen schitteren, ... organisaties succesvol maken ... en de wereld een stuk mooier!
Auteur Rijn Vogelaar
Secundaire auteur Johanna Muis
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Adfo Groep, mei 2014
Overige gegevens 455 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789491560514
PPN 37151049X
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Organisatieontwikkeling ; Arbeidsmotivatie
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Organisatie-ontwikkeling