Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
The gingerbread man
Boek

The gingerbread man ([2011?])/ retold by Mairi Mackinnon, illustrated by Elena Temporin ; reading consultant: Alison Kelly

Een oude vrouw maakt een kind van koek. Maar het koekmannetje loopt weg. Hij beleeft allerlei avonturen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Een oude vrouw en man hadden graag een kind gehad. De vrouw maakt een kind van koek. Zodra de oven opengaat, springt het manntje van koek eruit en gaat de wijde wereld in, met de oude man en vrouw achter zich aan. Iedereen wil hem wel opeten, zo lekker ziet hij eruit. Uiteindelijk rent iedereen achter hem aan totdat hij bij het water komt. Deeltje uit de rijk geïllustreerde serie 'Usborne First Reading'*, gebaseerd op het bekende volksverhaal 'Het Koekemannetje'. Het verhaal is voorzien van paginagrote illustraties in zachte kleuren die een enkele keer een dubbele pagina beslaan en het verhaal aanvullen. Alle personen worden, voorafgaand aan het verhaal, door middel van een illustratie voorgesteld aan de lezer. In zijn geheel prima leesoefenstof voor Engelse beginnende lezers. Op het omslag rent de man van koek de wereld in. Met leeslint. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Engels | 9781409533399 | 48 pagina's

Titel The gingerbread man
Auteur Mairi Mackinnon
Secundaire auteur Elena Temporin ; Alison Kelly
Type materiaal Boek
Uitgave London : Usborne Publishing Ltd., [2011?]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 20 cm - cd
Annotatie Oorspronkelijke uitgave zonder cd: 2006
ISBN 9781409533399
PPN 333395107
Rubriekscode Nederlands 862
Genre sprookjes
Taal Engels
Onderwerp algemeen Weglopen ; Stapelverhalen
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Volksverhalen