The runaway pancake
Boek

The runaway pancake ([2011?])/ retold by Mairi Mackinnon, illustrated by Silvia Provantini ; reading consultant: Alison Kelly

Moeder heeft een pannenkoek gebakken. De pannenkoek wil niet opgegeten worden en rent weg. Maar hij komt allemaal dieren tegen, die hem ook willen opeten. Met cd. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Een pannenkoek, die net door een moeder van een groot gezin is gebakken, wil niet opgegeten worden en rent weg. Op zijn route komt hij allemaal dieren tegen, die net als de familie, de pannenkoek op willen eten en achter hem aanrennen. Is de pannenkoek iedereen te slim af? Het klassieke volksverhaal, dat in Nederland bekend is onder de naam 'Het Peperkoekmannetje', waarin niet het varken maar de vos de slimste is. Kleurrijke, grappige illustraties, met ballonteksten die aangeven wat het dier denkt. Vlot leesbare tekst in vrij grote letter. In Engeland bedoeld voor beginnende lezers. Met cd waarop de volledige tekst plus een aantal oefenzinnen zowel in het Brits als in het Amerikaans Engels wordt voorgelezen. Deel uit van de reeks 'Usborne first reading'*, level 4. Op de website van de uitgever is educatief materiaal beschikbaar (www.usborne.com). In Nederland ook goed bruikbaar voor kinderen die ca. één jaar Engelse les hebben gehad. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Engels | 9781409533757 | 48 pagina's

Titel The runaway pancake
Auteur Mairi Mackinnon
Secundaire auteur Silvia Provantini ; Alison Kelly
Type materiaal Boek
Uitgave London : Usborne Publishing Ltd., [2011?]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 21 cm - cd
Annotatie Oorspronkelijke uitgave zonder cd: 2006
ISBN 9781409533757
PPN 336426623
Rubriekscode Nederlands 862
Taal Engels
Onderwerp algemeen Stapelverhalen
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Volksverhalen

Relaties/Serie

First reading. Level 4
Boek

First reading. Level 4 (2007-...)

vol.
Uitgeleend