Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
The two faces of January
DVD

The two faces of January ([2014])/ directed by Hossein Amini

In het Griekenland van begin jaren zestig krijgt een Amerikaanse gids, Rydal, contact met een zwendelaar en diens knappe vrouw en als er een dodelijk slachtoffer valt besluit Rydal hen te helpen.

Aanwezigheid

Recensie

Psychologische thriller uit 2014 van de Iraans-Britse regisseur Hossein Amini met Viggo Mortensen, Kirsten Dunst en Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis). De film is gebaseerd op de gelijknamige thriller (1964) van Patricia Highsmith, die ook het succesvol verfilmde boek 'The talented mister Ripley'schreef. De film speelt zich af in het Athene van de jaren zestig waar de Amerikaanse Rydal als gids optreedt voor toeristen en ze ondertussen geld afhandig maakt. Dat was ook zijn plan bij het stijlvolle Amerikaanse echtpaar Chester en Collette MacFarland, maar Chester heeft hem door en blijkt zelf een nog grotere zwendelaar te zijn. Als Rydal na het gidsen het echtpaar terugbrengt naar hun hotel, wordt Chester opgewacht door een privédetective die hem ter verantwoording roept vanwege duistere beleggingspraktijken. Het geschil loopt uit op een handgemeen met dodelijke afloop. Chester en Collette vluchten na de moord voor hun leven en worden daarbij geholpen door Rydal. Tijdens de vlucht zal blijken of ze elkaar kunnen vertrouwen. De film doet volgens Fabian Melchers (Telegraaf 26-6-'14) denken aan een Hitchcock-klassieker: 'Het gaat niet om de actie, maar om de gespannen driehoeksverhouding, waarbij de hoofdrolspelers Viggo en Oscar sterk aan elkaar gewaagd zijn.' Hij geeft 3 1/2 ster.

Specificaties

Engels | 8716777949443

Titel The two faces of January
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hossein Amini ; Kirsten Dunst ; Viggo Mortensen ; Oscar Isaac ; Patricia Highsmith
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : A-Film, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (96 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Kirsten Dunst, Viggo Mortensen, Oscar Isaac, Daisy Bevan. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een roman van Patricia Highsmith - Videoversie van de film: Groot-Britannië, 2014
ISBN 8716777949443
PPN 381192679
Genre thriller
Taal Engels