Minuscule en de mierenvallei
DVD

Minuscule en de mierenvallei ([2014])/ un film de Thomas Szabo et Hélène Giraud

Een jong lieveheersbeestje sluit vriendschap met een zwarte mier. Samen vechten ze tegen de rode mieren. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

De Franse animatiefilm 'Minuscule en de mierenvallei' is een spin-off van de serie 'Minuscule'.* Evenals in de serie zijn alle dieren geanimeerd en bewegen ze zich in een echt Frans landschap. Hoofdpersoon is een jong lieveheersbeestje, dat vriendschap sluit met een zwarte mier. De zwarte mieren vinden een ware schat: een inderhaast achtergelaten picknick. Wanneer de rode mieren deze schat van hen willen stelen, ontstaat er een heftige strijd, waarbij alle mieren inventief gebruik maken van de gevonden spullen. Er is geen gesproken tekst, wel muziek en bijpassende geluiden. Pauline Kleijer (Volkskrant 24-4-'14) geeft 4 (van 5) sterren): 'Het aandoenlijke lieveheersbeestje is de held van Minuscule (...) De makers hebben soms moeite de aandacht vast te houden; de film kent genoeg enerverende scènes, maar dut tussendoor wat in. Daar staat tegenover dat juist die kalme delen uitblinken in geestige details, liefde voor het landschap en bijzondere vondsten. Het mooist zijn de slapstickachtige intermezzo's.' Voor jonge kinderen, maar ook leuk voor volwassenen. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Onbekend | 5414939742514

Titel Minuscule en de mierenvallei
Uniforme titel Minuscule : la vallée des fourmis perdues
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thomas Szabo ; Hélène Giraud
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (2.35:1) - 12 cm
Annotatie Geen dialogen - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk : Futurikon Films, 2013 - Oorspronkelijke titel: Minuscule : la vallée des fourmis perdues - Bevat tevens: Making of. - (31 min.)
ISBN 5414939742514
PPN 380613840
Genre dierenleven
Thematrefwoord Insecten
Taal Onbekend