Werk aan je winkel
Boek

Werk aan je winkel jongeren leren communiceren en zichzelf te presenteren ([2014])/ Kirsten Barkmeijer & Johan Brokken, illustraties/visual writing Kim Ravers

Handleiding voor professionele opvoeders en leerkrachten in het voortgezet onderwijs om jongeren te helpen bij hun gedragsontwikkeling en identiteitsvorming.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek is geschreven voor leerkrachten en andere professionals die werken met jongeren in alle typen van voortgezet onderwijs. De oefeningen/werkvormen zijn bedoeld om jongeren te helpen bij hun gedragsontwikkeling en identiteitsontwikkeling. De onderwerpen zijn: communiceren, feedback en complimenten, gevoelens uiten, voor jezelf opkomen en jezelf presenteren. Ook is er een hoofdstuk met diverse werkvormen. Per werkvorm wordt duidelijk gemaakt wat het doel is, wat de werkwijze is, hoe nabesproken kan worden, wat het mogelijke groepsaantal is, wat de tijdsduur is en welke materialen nodig zijn. De jongere leert via de oefeningen zich gedragingen eigen te maken zodat hij in kan spelen op verwachtingen van anderen en van de maatschappij. De werkvormen gaan uit van de gedachte dat je leert door ervaring: 'real life learning'. Voorafgaand aan de werkvormen worden begrippen toegelicht en wordt uitgelegd wat de visie van de auteurs is op 'real life learning'. De auteurs zijn beiden trainer in bedrijfsleven en in het onderwijs en ze passen in hun werkpraktijk het principe van 'real life learning' toe.

Specificaties

Nederlands | 9789088505034 | 159 pagina's

Titel Werk aan je winkel : jongeren leren communiceren en zichzelf te presenteren
Auteur Kirsten Barkmeijer
Secundaire auteur Johan Brokken ; Kim Ravers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij SWP, [2014]
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789088505034
PPN 371346088
Rubriekscode 482.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sociale vaardigheden; Voortgezet onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Sociale vaardigheden