Pudding Tarzan
Boek

Pudding Tarzan (2014)/ Ole Lund Kirkegaard, vertaling [uit het Deens] Niels Brouwer

Iwan is de slapjanus van de school en wordt daardoor veel gepest. Op een dag komt hij een oud vrouwtje tegen. Hij mag van haar een wens doen. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Inmiddels bijna klassiek kinderboek van de jong gestorven Deense auteur (1940-1983). Het boek verscheen in 1976 voor het eerst, werd direct vertaald en kent inmiddels vele drukken. Het verhaal gaat over een niet al te slimme jongen, Iwan Olsen, die op school en op straat en zelfs thuis wordt gepest. Omdat zijn vader vindt dat hij net zo groot en edel moet worden als Tarzan uit het boek van de bibliotheek, duwt hij hem de boom in. Als hij er echter weer uitvalt, noemt zijn vader hem een 'Pudding Tarzan'. Als Iwan een echte heks tegenkomt, gaan een dag lang al zijn wensen in vervulling en is hij sterker dan iedereen. Uitgevoerd op glad, wit papier; de illustraties van de auteur zijn ingekleurd. Een duidelijke letter, wisselende regellengtes en een ruime interlinie zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Alle zinnen beginnen op een nieuwe regel en de verwijzingen naar de plaatjes zijn duidelijk. Geschikt voor kinderen met leesmoeilijkheden en 'onwillige' lezers; ook om voor te lezen. Het vignet 'Makkelijk lezen' is zeker van toepassing. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000034932 | 125 pagina's

Titel Pudding Tarzan
Auteur Ole Lund Kirkegaard
Secundaire auteur Niels Brouwer
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave Houten : Van Goor, 2014
Overige gegevens 125 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vignet: Makkelijk lezen - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Kosmos, 1976 - Vertaling van: Gummi-Tarzan. - Kopenhagen : Gyldendal, 1976
ISBN 9789000034932
PPN 380715031
Thematrefwoord Toveren ; Pesten
Taal Nederlands