En ik dan?
Boek

En ik dan? ([2014])/ Catherine Metzmeyer, Tanja Wenisch, [vert. uit het Frans door Ineke Ris]

Varkentje Femke moet met haar familie mee gaan wandelen, maar vindt er niks aan. Papa en mama hebben veel plezier met Arthur, de tweeling en de baby. Niemand heeft aandacht voor boze Femke. Prentenboek met kleurrijke waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als de varkensfamilie een boswandeling maakt, loopt Arthur voorop, daarachter papa en mama, daarachter de tweeling en heel ver achteraan een boze Femke. Zij wil helemaal niet wandelen en krijgt ook geen aandacht. Als het haar te veel wordt, gaat ze klieren en pesten en uiteindelijk loopt ze weg. Het hele gezin gaat in paniek naar haar op zoek. Waar is ze gebleven? Wat doe je als je vindt dat je thuis te weinig aandacht krijgt? Dat komt heel duidelijk in dit verhaal naar voren. De tekeningen, over enkele of dubbele pagina's, zijn met weinig lijnen opgezet en in zachte tinten gekleurd. De varkens vertonen duidelijke emoties. Alleen had de tekst daar ook nog wat beter op kunnen inspelen. Als papa en mama wanhopig de naam van Femke roepen, is haar naam weliswaar vet gedrukt maar alsnog in een klein lettertype. Die naam had er qua typografie uit moeten springen. Het verhaal is, ook al voor oudere peuters, heel herkenbaar en zeer geschikt om voor te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059277311

Titel En ik dan?
Auteur Catherine Metzmeyer
Secundaire auteur Tanja Wenisch ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummmerde pagina's - illustraties - 23 × 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Catherine Metzmeyer en illustraties: Tanja Wenisch - Vertaling van: Et moi alors? - Namur : Mijade Publications, (c)2014
ISBN 9789059277311
PPN 38115923X
Thematrefwoord Boosheid
Taal Nederlands