De maan
Boek

De maan ([2014])/ Linda Aspen-Baxter, vertaling [uit het Engels]: Jannie van der Leer ; eindredactie: Annet Huizing

Waarom zie je de maan niet altijd en waar bestaat hij uit? Informatie over de maan, met veel kleurenfoto's en een website waarop o.a. de tekst te beluisteren is. Om samen te lezen en de woordenschat te vergroten. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

In deze moderne uitgave wordt in zeer begrijpelijke taal ingezoomd op de maan. Het boek leert ons meer over dit fenomeen en biedt leuke feitjes. De pagina's in het kleurrijke boek zijn veelal op dezelfde manier vormgegeven: elke spread bevat een prachtige kleurenfoto en twee tekstblokken. De teksten variëren in moeilijkheidsgraad: de ene is geschikt voor zelf lezen (beginnende lezers), de andere om voor te lezen. Achterin vinden we een lijst met kernwoorden om te onthouden. Op de bijbehorende website (www.avplus.nu) zijn online extraatjes te vinden waarop in te loggen is met een speciale code die in het boek vermeld staat. Het geheel is gericht op het vergroten van de woordenschat. Mede door de combinatie lezen, online luisteren, zien én doen wordt hier prima aan tegemoet gekomen. Mooi verzorgde uitgave die zeer geschikt is voor op school of op de buitenschoolse opvang. Maakt deel uit van de subserie 'Kijk eens omhoog'* binnen de reeks 'Corona AV+'. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751430 | 24 pagina's

Titel De maan
Auteur Linda Aspen-Baxter
Secundaire auteur Jannie van der Leer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 23 × 25 cm
Annotatie Om de website behorende bij deze uitgave te bekijken zijn er boekcodes beschikbaar - Vertaling van: The moon. - Weigl Publishers Inc., (c)2012. - (Looking at the sky)
ISBN 9789461751430
PPN 37014399X
Rubriekscode 552.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maan
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Maan

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend