Planeten
Boek

Planeten ([2014])/ Linda Aspen-Baxter en Heather Kissock, vertaling [uit het Engels]: Jannie van der Leer ; eindredactie: Annet Huizing

Wat is een planeet en hoeveel zijn er? Informatie over planeten, met veel kleurenfoto's en een website waarop o.a. de tekst te beluisteren is. Om samen te lezen en de woordenschat te vergroten. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Dit deel uit de informatieve subreeks 'Kijk eens omhoog...'* van de serie 'Corona AV+' gaat over de acht planeten. Samen met de zon vormen zij het zonnestelsel. Sommige bestaan vooral uit gas of ijs, andere uit steen en ijzer. Aangestipt worden zwaartekracht, de verschillende groottes, afstand en jaarlijkse banen om de zon. In de afbeeldingen over een of twee pagina's zijn de planeten goed te onderscheiden. Het boek bevat een- tot tweeregelige teksten in een opvallend kleurvlak, gedrukt in grote schreefloze letters. Deze tekst is geschikt om zelfstandig te lezen. Woorden als planeten, fonkelen en de namen van de planeten zijn echter niet in lettergrepen verdeeld, wat het lezen voor jonge lezers bemoeilijkt. Daarnaast zijn langere teksten met meer informatie (in een kleinere letter), geschikt om voor te lezen. Een overzicht van de kernwoorden staat achterin. Het geheel is (ook) gericht op het vergroten van de woordenschat. Het boek is geschikt voor kleuters en beginnende lezers. Bij deze serie hoort een website met audiovisuele extra's, zoals de luistertekst, filmpjes, een diashow en verwerkingsmateriaal. Er is een speciale toegangscode om op de website te komen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751447 | 24 pagina's

Titel Planeten
Auteur Linda Aspen-Baxter
Secundaire auteur Heather Kissock ; Jannie van der Leer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 23 × 25 cm
Annotatie Om de website behorende bij deze uitgave te bekijken zijn er boekcodes beschikbaar. - Auteurs op omslag: Heather Kissock en Linda Aspen Baxter - Vertaling van: Planets. - Weigl Publishers Inc., (c)2012. - (Looking at the sky)
ISBN 9789461751447
PPN 370132025
Rubriekscode 552.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Planeten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Planeten

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend