The Hobbit
Boek

The Hobbit the battle of the five armies : filmboek ([2014])/ Brian Sibley, vertaling: Jeannet Dekker en Inge Pieters

Informatie in woord en beeld over de verfilming van het derde deel van 'The Hobbit' van Tolkien, afgewisseld met korte interviews met de acteurs.Informatie over de verfilming van het derde deel van 'The Hobbit' van Tolkien, afgewisseld met korte interviews met de acteurs. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerd boek over 'the making of' de film 'The Hobbit: the Battle of the Five Armies' (release december 2014), het derde deel van de filmtrilogie 'The Hobbit' van regisseur Peter Jackson. Soortgelijke boeken verschenen van Deel 1, 'The Hobbit: an Unexpected Journey'* en deel 2, 'The Hobbit: The Desolation of Smaug'**. De trilogie is de verfilming van het boek 'The Hobbit' van J.R.R. Tolkien. Regisseur Peter Jackson verfilmde eerder succesvol Tolkiens trilogie 'The Lord of the Rings' waarvan 'The Hobbit' de prelude is. In het verhaal gaat hobbit Bilbo Balings samen met een groepje dwergen op reis om een schat van de dwergen te heroveren op de draak Smaug. Zij beleven onderweg vele spannende avonturen waarbij ze hulp krijgen van de tovenaar Gandalf. In het boek staat achtergrondinformatie over de film en interviews met de acteurs en de film crew. Verder is er aandacht voor de filmset, de kleding, decors, rekwisieten, de make-up en nog veel meer. Alles is voorzien van vele (vaak paginagrote) kleurenfoto's en tekeningen. Fraai uitgevoerd, informatief boek, dat veel liefhebbers als een mooie aanvulling op de film zullen beschouwen. Filmsite: www.thehobbit.com. Tevens verscheen een, eveneens rijk geïllustreerde, fotogids bij de film***. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022570791 | 165 pagina's

Titel The Hobbit : the battle of the five armies : filmboek
Auteur Brian Sibley
Secundaire auteur Jeannet Dekker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2014]
Overige gegevens 165 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: The battle of the five armies: official movie guide. - HarperCollinsPublishers, (c)2014
ISBN 9789022570791
PPN 377050466
Rubriekscode Nieuw-Zeeland 798.43
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Battle of the five armies, The (film)
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Speelfilms