Hello Holland!
Boek

Hello Holland! (2014)/ Guusje Nederhorst, [text, and illustrations: Louise Geesink, Wil Raymakers and Dinand Woesthoff]

Wise Fern leest Woozle en Pip een verhaal voor over Nederland. Daar zijn zwart-witte koeien, grachten en tulpenvelden. En ze vieren de verjaardag van Sinterklaas en van de koning. Oblong prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

In dit prentenboekje rennen de bekende vrolijke vriendjes Woozle en Pip door ons mooie rood-wit-blauwe land. Al dansend, springend en lachend, waarbij ze roepen: 'Hello Holland! Do you want to play?' Op dubbele pagina's worden in willekeurige volgorde zeven typerende voorbeelden van Nederlandse cultuur neergezet: het strand, koeien in de wei, een Amsterdamse gracht, een veld met tulpen, de kaasmarkt, het fenomeen Sinterklaas, winterpret en Koningsdag. De grove, zwart omlijnde tekeningen zijn kleurrijk, vrolijk en karikaturaal. Elk onderwerp wordt toegelicht met een vierregelige tekstje. Er is geen verhaallijn en het is verwarrend dat Sinterklaas zo maar ineens in beeld komt. Tegelijk met deze Engelse editie verscheen een Nederlandse herdruk, ook op gewoon papier*. Een vriendelijk boekje dat bruikbaar is voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Engels | 9789025867188

Titel Hello Holland!
Secundaire auteur Guusje Nederhorst ; Louise Geesink ; Wil Raymakers ; Dinand Woesthoff
Type materiaal Boek
Editie First edition;
Uitgave [Amsterdam] : Dromenjager B.V., 2014 - [Amsterdam] : Leopold
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - illustraties - 17 × 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Based on the original story by Guusje Nederhorst. - Vertaling uit het Nederlands - Bewerking van: Hallo Nederland! - Amsterdam : Dromenjager, (c)2013
ISBN 9789025867188
PPN 376382015
Thematrefwoord Nederland
Taal Engels

Relaties/Serie

Woezel en Pip
Boek

Woezel en Pip (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Guusje Nederhorst