HieperdeFien... HOERA!
Luisterboek

HieperdeFien... HOERA! (augustus 2014)/ Harmen van Straaten, voorgelezen door Eva Poppink

Bundeling van elf verhalen over het eigenwijze meisje Fien. Ze regelt een uitstapje met de bus naar een pretpark en bedenkt een plan om bij de feestelijke opening van de nieuwe dierenwinkel te kunnen zijn. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door zangeres en actrice Eva Poppink. Fien is een stoer meisje, een mengelmoes van Pippi Langkous en Madelief, dat veel voor elkaar krijgt met slimme en dwingende overtuigingskracht. Voor protesterende volwassenen, die steevast nogal onaardig en sullig worden neergezet, heeft ze slechts minachting. Maar voor wie ze kan helpen, mens en dier, doet ze veel. Fien is al bekend van eerdere boeken. Dit boek is een gelegenheidsuitgave die aanhaakt op het thema 'Feest!' van de Kinderboekenweek 2014, dat echter in de verhalen nauwelijks aan bod komt. Het borduurt voort op het succes van de serie: elf nieuwe avonturen waarin Fien het voortouw neemt om de wereld naar haar hand te zetten en het voor zichzelf en de mensen om haar heen zo leuk mogelijk te maken. Zo helpt ze een oude meneer met hond en zorgt ze dat de hele familie met vrienden naar een pretpark in België kan gaan met de bus. Tegenslagen, zoals een kapotte bus en een botbreuk, krijgen haar niet klein. En weer is het een wat onsamenhangend, maar vermakelijk geheel geworden. Voor Fien-fans en andere kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047617075

Titel HieperdeFien... HOERA!
Auteur Harmen van Straaten
Secundaire auteur Eva Poppink
Type materiaal Luisterboek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, augustus 2014
Overige gegevens 1 audio-cd (circa 1 uur)
Annotatie Colofon vermeldt: tekst en illustraties: Harmen van Straaten - Integrale weergave van het boek: Amsterdam : Leopold, 2014
ISBN 9789047617075
PPN 372678149
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands