Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De zoetste club ter wereld
Boek

De zoetste club ter wereld ([2014])/ Katja Alves, met tekeningen van Elli Bruder ; vertaald uit het Duits door Marieke Hoogland

Tijdens de voorbereidingen van het schoolfeest komen Lulu (ik-figuur), Lin, Tamara en Miranda in het taartenbakgroepje terecht. Ondanks dat ze niet elkaars vriendinnen waren, ontstaat al snel het idee om een Muffin-Club op te richten. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens de voorbereidingen van het schoolfeest komen Lulu, Lin, Tamara en Miranda in het taartenbakgroepje terecht. Ondanks dat ze niet elkaars vriendinnen waren, ontstaat al snel het idee om een Muffin-Club op te richten. En dat heeft te maken met de valse beschuldiging van de muziekleraar aan het adres van Lin. Dit vrolijke vriendinnenverhaal is geschreven vanuit rekenwonder Lulu (ik-figuur). De vier meisjes van circa 9 jaar oud worden aan het begin van het verhaal beschreven en zijn allemaal opvallende karakters. Het verhaal is vlot leesbaar in een bij de grappige situaties passende originele stijl. De tekst is groot gedrukt in blauw op gebroken wit met hier en daar een woord in zuurstokroze gedrukt. Ook de humoristische tekeningen zijn in blauw- en rood/rozetinten. In de kantlijnen van de bladzijden zijn soms kleine versierselen getekend in de vorm van hartjes, muffins, sterretjes enzovoort. Ieder hoofdstuk heeft een titel. Het stevige omslag, het handzame formaat en de vrolijke ogende inhoud, zal meisjes vanaf ca. 8 jaar zeker aanspreken. Eerste deel van een serie.

Specificaties

Nederlands | 9789025112714 | 99 pagina's

Titel De zoetste club ter wereld
Auteur Katja Alves
Secundaire auteur Elli Bruder ; Marieke Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2014]
Overige gegevens 99 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Die süsseste Bande der Welt. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2013. - (Der Muffin-Club)
ISBN 9789025112714
PPN 375884149
Thematrefwoord Bakkers ; Clubs ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Muffin-Club
Boek

De Muffin-Club (2014-...)

vol. 1
Uitgeleend
Katja Alves