Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vier vriendinnen in volle vaart
Boek

Vier vriendinnen in volle vaart ([2014])/ Katja Alves, met tekeningen van Elli Bruder ; vertaald uit het Duits door Marieke Hoogland

Miranda (ik-figuur) vormt samen met haar vriendinnen Lin, Tamtam en Lulu de Muffin-Club. Als Miranda op balletles moet, heeft ze haar vriendinnen hard nodig. Ze moeten haar helpen een balletpakje te kopen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Miranda heeft samen met haar vriendinnen Lin, Tamtam en Lulu een club: de Muffin-Club. Als Miranda op balletles moet, heeft ze haar vriendinnen hard nodig. Ze moeten haar helpen een balletpakje te kopen. De balletjuf is niet zo blij met hun keus. Ook als haar twee vervelende neefjes komen logeren, kan Miranda wel wat hulp gebruiken. Maar bij het zwembad laten de drie vriendinnen haar mooi zitten. Miranda's klasgenootje Ines ziet haar kans schoon, maar of zíj nou een echte vriendin wil zijn? Eenvoudig ik-verhaal over het wel en wee van een meidenvriendschap. In het eerste deel van de serie ('De zoetste club ter wereld'*) kreeg Lulu de hoofdrol, nu is Miranda aan de beurt. De grote blauwe schreefletters maken het zelf lezen gemakkelijk. Sommige woorden springen eruit doordat ze in een roze, afwijkende letter zijn gedrukt. Extra toegankelijk wordt het boek door de vele kleine tekeningetjes rondom de tekst. Ook geschikt voor minder bevlogen lezers. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025112721 | 99 pagina's

Titel Vier vriendinnen in volle vaart
Auteur Katja Alves
Secundaire auteur Elli Bruder ; Marieke Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2014]
Overige gegevens 99 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Vier Freundinnen wirbeln los. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2013. - (Der Muffin-Club)
ISBN 9789025112721
PPN 375884157
Thematrefwoord Bakkers ; Clubs ; Ballet
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Muffin-Club
Boek

De Muffin-Club (2014-...)

vol. 2
Uitgeleend
Katja Alves