Jij & ik
Boek

Jij & ik ([2014])/ Maggie O'Farrell, vertaald [uit het Engels] door Frans Reusink

Twee mensen in totaal verschillende omstandigheden in verschillende delen van de wereld zijn door bizarre gebeurtenissen de greep op hun leven kwijtgeraakt.

Recensie

In Hongkong worden in de overvolle straten op Oudejaarsnacht mensen onder de voet gelopen, onder wie een Engels meisje, dat voor zij denkt te sterven nog met haar vriend Jake wil trouwen. In Engeland ontvlucht radiomedewerkster Stella, achtervolgd door een tragische gebeurtenis uit het verleden, Londen. Beiden komen elkaar toevallig tegen in een Schots plaatsje en raken hopeloos verliefd, maar vanwege misverstanden gaan hun wegen aanvankelijk weer uiteen. In niet chronologische volgorde wordt hun beider familieleven geschetst, met de nadruk op de bijzondere verhouding tussen Stella en haar zusje, die ooit heel ziek was en haar steun erg nodig had. Buitengewoon meeslepende, soepel vertaalde roman, waarin de karakters tot de verbeelding spreken, de spanning tussen alle personen voelbaar is en er door de Engelse schrijfster Maggie O'Farrell - van wie eerder twee romans verschenen - mooi naar een climax wordt toegewerkt. Deze mengeling van familiegeheimen, fraaie beschrijvingen van het Schotse landschap én uiteraard de passie van de hoofdpersonen bieden veel leesgenoegen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789026329678 | 300 pagina's

Titel Jij & ik
Uniforme titel Jij en ik
Auteur Maggie O'Farrell
Secundaire auteur Frans Reusink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2014]
Overige gegevens 300 pagina's - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Prometheus, 2004 - Vertaling van: The distance between us. - Tinder Press, (c)2004
ISBN 9789026329678
PPN 377314498
Genre psychologische roman
Taal Nederlands