Het Boekenliefje
Boek

Het Boekenliefje (2014)/ Helen Docherty & Thomas Docherty, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

In het bos worden alle jonge dieren elke avond voor het slapengaan voorgelezen. Totdat een geheimzinnige boekendief alle boeken weggrist. Het slimme konijntje Lisa Langoor verzint een list om het boekendiefje te vangen. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In Holletje-in-'t-Bos lezen alle dieren voor het slapengaan een verhaaltje voor aan hun kroost. Maar dan worden steeds vaker boeken weggegrist tijdens het voorlezen. Lisa Langoor wil de geheimzinnige boekendief vangen. Ze ontmoet een vreemd wezentje dat eigenlijk een boekenliefje is en haar vertelt waarom hij een boekendiefje werd. Samen bedenken ze een plan waarmee iedereen tevreden is. Dit prentenboek brengt een ode aan het voorlezen van boeken, want hoe erg zou het zijn als al die vrolijke en spannende verhalen gestolen werden? De inhoud verrast en is spannend. De illustraties tonen een grappige dierenbende, met het dappere en slimme konijn Lisa Langoor in de hoofdrol. De paginavullende illustraties in zachte kleuren zijn charmant. Ze werden gemaakt in een gemengde techniek en de intense, veelal nachtelijke kleuren komen door het matte papier goed tot hun recht. Door het gebruik van perspectief en door compilaties van tekeningen staan buiten en binnen, donker en licht, wie voorleest en wat voorgelezen wordt, duidelijk en mooi naast elkaar. De tekst laat zich prima expressief voorlezen. Een knap bedtijd- en voorleesverhaal voor kleuters. Geselecteerd voor de Prentenboeken Top Tien 2015 en bekroond met Leespluim december 2013. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044820270

Titel Het Boekenliefje
Auteur Helen Docherty
Secundaire auteur Thomas Docherty
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Hasselt : Clavis, 2014
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Helen Docherty/illustraties: Thomas Docherty - 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaling van: The Snatchabook. - London : Alison Green Books, (c)2013
ISBN 9789044820270
PPN 381239934
Thematrefwoord voorlezen ; Boeken ; Diefstallen
Taal Nederlands