Een geboren riddertje
Boek

Een geboren riddertje ([2014])/ Gudule & Claude K. Dubois

Joris is geboren met een harnasje. Hij verbergt het altijd onder dikke kleren. Op school vinden de kinderen hem maar raar en wil niemand met hem spelen. Dan ontmoet hij Angelica. Vierkant prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Zoals een krab een schaal heeft vanaf zijn geboorte, zo komt het jongetje Joris ter wereld met een harnasje om zijn lichaam. 'Dat heeft hij van zijn voorouders, die ridders waren,' aldus zijn vader. Zijn moeder ziet het somber in: 'Ons kindje zal nooit zijn zoals de anderen.' Als Joris voor het eerst naar school gaat, verbergt hij zijn harnas onder dikke kleren en ziet er nogal gek uit. Daarom wil niemand met hem spelen. Hij is eenzaam tot hij Angelica ontmoet, die ook dik in de kleren zit. Waarom ze zich tot elkaar aangetrokken voelen blijkt als Angelica haar jas uittrekt... Een licht absurd, maar grappig verhaal over anders zijn. Een smaakvol vormgegeven vierkant prentenboek met cartooneske, zacht gekleurde illustraties. Een verzorgde uitgave met glad stevig papier en vrolijke schutbladen. Vanaf 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044823585

Titel Een geboren riddertje
Auteur Claude K. Dubois
Secundaire auteur Gudule
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 23 × 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Gudule/illustraties: Claude K. Dubois. - Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Pas facile d'être un chevalier. - Namen : Editions Mijade, (c) 2014
ISBN 9789044823585
PPN 377282529
Genre sprookjes
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Sprookjesprinsessen ; Ridders
Taal Nederlands