Divali
Boek

Divali ([2014])/ Nancy Dickmann, vertaling [uit het Engels]: Virgi Smits ; eindredactie: Renate Vergeer

Waarom en hoe wordt Divali of het Lichtfeest door Hindoes gevierd? Met grote kleurenfoto's, enige regels tekst en een zoekopdracht. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Prikbord' bevat informatieve leesseries, waarin jonge kinderen kennismaken met uiteenlopende onderwerpen op het gebied van maatschappij, natuur & milieu en techniek. Dit deel uit de subreeks 'Wereld vol feesten!'* gaat over Divali (of Diwali) - het lichtjesfeest - een vrolijk herfstfeest, waarin Hindoes en Sikhs diva-lampjes ontsteken in huis, elkaar cadeaus geven, muziek maken en oude verhalen vertellen. Ook bidden zij voor de godin Lakshmi en hopen dat zij geluk zal brengen. Driekwart van de pagina's wordt ingenomen door een mooie kleurenfoto die de belangrijkste informatie afbeeldt. Enkele hoofdzaken worden in de foto aangeduid en benoemd. Onder de foto's staat een eenvoudige tekst - een tot tweeregelig - in grote letters op een witte achtergrond. Het oblong boekje sluit af met een simpele zoekopdracht, minieme woordenlijst in woord en beeld, register met zes woorden, informatie voor ouders/leerkrachten en verwijzingen naar boeken en internetsites. Geschikt om samen te bekijken en als basis voor gesprekken, lessen en activiteiten op school. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751973 | 24 pagina's

Titel Divali
Uniforme titel Divali lichtfeest
Auteur Nancy Dickmann
Secundaire auteur Virgi Smits ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 18 × 21 cm
Annotatie Omslagtitel: Divali lichtfeest - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Divali. - Chicago : Capstone Global Library, (c)2011. - (Holidays and festivals)
ISBN 9789461751973
PPN 374712069
Rubriekscode 214.44
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Divali
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Hindoeïsme

Relaties/Serie

Een wereld vol feesten!
Boek

Een wereld vol feesten! (2014-...)

vol.
Uitgeleend