Mijn mama en ik
Boek

Mijn mama en ik ([2014])/ tekst van Francesca Pardi, met illustraties van Ursula Bucher ; Nederlandse tekst [uit het Italiaans] van M.E. Ander

Mila woont alleen met haar moeder. Een vader heeft ze nog niet gemist, totdat ze voor Vaderdag een tekening van papa moet maken. Prentenboek met grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Mila vindt dat ze uit het leukste gezin van de wereld komt: haar moeder en zijzelf. Maar dan vraagt de invaljuf de kinderen een tekening van hun vader te maken voor Vaderdag. Omdat Mila geen vader heeft, moet ze de vader tekenen die ze zou willen hebben. Maar Mila heeft nog nooit een vader gewild. Ze probeert haar oom te tekenen als vader, dan haar klasgenootje, dan de banketbakker. Het lijkt nergens naar. Pas als ze thuis is, krijgt ze een goed idee. De boodschap van dit prentenboek ligt er duidelijk bovenop: een andere gezinssamenstelling is niet gek. Toch zit deze boodschap de creativiteit niet in de weg. Met name de twee pagina's vullende illustraties in gemengde techniek zijn fantasierijk. Ze verbeelden mooi de voorstellingen van vaders die Mila al tekenend maakt. Als de banketbakker haar voorleest, is haar tekenpapier ineens haar deken en de gum haar kussen. Op elke dubbele pagina staat in zwarte schreefletter een vrij lange tekst. Van dezelfde auteur verschenen eerder 'De vriend van papa' en 'Twee mama's'* (beide uit 2013). Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051163254

Titel Mijn mama en ik
Auteur Francesca Pardi
Secundaire auteur Ursula Bucher ; M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Una mamma e basta. - Milano : Lo Stampatello, (c)2013
ISBN 9789051163254
PPN 372671268
Rubriekscode 322.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Alleenstaande moeders
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Alleenstaanden