De grote encyclopedie van de wereldgeschiedenis
Boek

De grote encyclopedie van de wereldgeschiedenis ([2014])/ tekst Peter Chrisp, Joe Fullman en Susan Kennedy, adviezen Philip Parker ; vertaling [uit het Engels] Rob de Ridder en Joost Zwart

Reis door de tijd en ontdek welke historische gebeurtenissen er vanaf 6,5 miljoen jaar geleden tot nu plaatsvonden. Met een tijdlijn, veel kleurenillustraties en citaten. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kloek, rijk geïllustreerd naslagwerk, verdeeld over acht periodes (in acht pastelkleuren weergegeven), van 6,5 miljoen jaar geleden tot nu, waarbij veel onderwerpen voorbij komen uit o.a. de kunst, cultuur, politiek, oorlogen, religie en wetenschap. Elke periode begint met een korte inleiding, en is weer verdeeld in kleinere periodes van telkens een dubbele pagina. Binnen elke grote periode wordt er een dubbele pagina besteed aan 'kinderen van toen'. Midden over de pagina's loopt een tijdsbalk, waaraan alle gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis zijn opgehangen. Deze worden kort en duidelijk beschreven in korte blokjes duidelijke teksten in vrij kleine lettergroottes, met veel kleurenfoto's, -tekeningen en mooie citaten. Overzichtelijke lay-out. Regelmatig staat er bij een icoontje van een megafoon een verbazingwekkend feit. Bij veel onderwerpen worden onder aan de pagina een aantal (willekeurige) sleutelgebeurtenissen genoemd. Met duidelijke inhoudsopgave voorin en achterin een verklarende woordenlijst en uitgebreid register. Hoewel nooit volledig, is dit een fraai naslagwerk, kijk- en leesboek voor thuis en op school. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401418690 | 320 pagina's

Titel De grote encyclopedie van de wereldgeschiedenis
Auteur Peter Chrisp
Secundaire auteur Joe Fullman ; Susan Kennedy ; Rob de Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2014]
Overige gegevens 320 pagina's - illustraties, kaarten - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: History year by year. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2013
ISBN 9789401418690
PPN 380763826
Rubriekscode 900.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Algemene geschiedenis; Encyclopedieen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Algemene geschiedenis