Chinees Nieuwjaar
Boek

Chinees Nieuwjaar ([2014])/ Nancy Dickmann, vertaling [uit het Engels]: Virgi Smits ; eindredactie: Renate Vergeer

Waarom en hoe wordt Chinees Nieuwjaar gevierd? Met grote kleurenfoto's, enige regels tekst en een zoekopdracht. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Prikbord' bevat informatieve leesseries, waarin jonge kinderen kennismaken met uiteenlopende onderwerpen op het gebied van maatschappij, natuur & milieu en techniek. Dit deel uit de subreeks 'Wereld vol feesten!'* laat zien hoe het Chinese Nieuwjaar in China, Taiwan en andere Chinese gemeenschappen in de wereld worden gevierd. Kort wordt ingegaan op o.a. de duur van het feest (15 dagen), het bezoek aan familieleden, het aantrekken van nieuwe kleren, een vuurwerkshow en het geven van cadeaus of een envelopje met geld. Tot slot komt het Lampionnenfeest aan bod, dit is de laatste dag van het Chinese Nieuwjaar. Grote kleurenfoto's beslaan driekwart van de pagina's. Enkele hoofdzaken worden in de foto aangeduid en benoemd. Onder de foto's staat een eenvoudige tekst van een tot drie zinnen in grote letters op een witte achtergrond. Het licht oblong boekje sluit af met een simpele zoekopdracht, woordenlijst met drie woorden, beknopt register, informatie voor ouders/leerkrachten en verwijzingen naar enkele boeken en internetsites met QR-codes. Geschikt om samen te bekijken en als basis voor gesprekken, lessen en activiteiten op school. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751966 | 24 pagina's

Titel Chinees Nieuwjaar
Auteur Nancy Dickmann
Secundaire auteur Virgi Smits ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 18 × 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Chinese new year. - Chicago : Capstone Global Library, (c)2011. - (Holidays and festivals)
ISBN 9789461751966
PPN 374712050
Rubriekscode 908.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chinees Nieuwjaar
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Chinees Nieuwjaar

Relaties/Serie

Een wereld vol feesten!
Boek

Een wereld vol feesten! (2014-...)

vol.
Uitgeleend