Houdini voor kids
Boek

Houdini voor kids een hoge hoed vol goocheltrucs (2014)/ Frank van Ark, Geert Gratama, samenstelling: Lab-K2 ; eindredactie: Frank Noë Uitgever

Zaag een weesmeisje door of laat een beker verdwijnen. Stapsgewijze uitleg, met kleine tekeningen, van goocheltrucs. Met korte informatie over goochelen en de beroemde boeienkoning Houdini. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Vierkante uitgave vol goocheltrucs voor kinderen. Gestart wordt met een korte uitleg over goochelen en Houdini, de bekende 'boeienkoning' uit de negentiende eeuw. Daarna volgt een groot aantal eenvoudige trucs die uit te voeren zijn met huis-, tuin- en keukenspullen als paperclips, rietje, ballon, kaarten, ringen, glas, doos en potlood. De trucs worden in een pastelkleurig kader puntsgewijs in vier tot twaalf stappen uitgelegd. Daarbij staan kleine en duidelijke kleurentekeningen. Ze hebben intrigerende titels als 'Ketchup op en neer', 'De verdwijnende kraal' en 'Het doorgezaagde weesmeisje' (gelukkig wordt hierbij niet echt gezaagd!). Aantrekkelijke vormgeving in rustige tinten. Voorin is een inhoudsopgave opgenomen. Opvallend paars omslag met illustraties in ook felle kleuren. Deze uitgave past goed in de huidige belangstelling voor goochelen en illusionisme. Kinderen zullen de trucs snel kunnen leren en opvoeren, maar ook volwassenen kunnen ze er eventueel mee scoren op bv. een verjaardagsfeestje van hun kinderen. In dezelfde opzet verschenen van dezelfde auteur 'Einstein voor kids' en 'Rembrandt voor kids'*. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462500075 | 71 pagina's

Titel Houdini voor kids : een hoge hoed vol goocheltrucs
Auteur Frank van Ark
Secundaire auteur Geert Gratama ; Frank Noe
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Baarn : Forte Creatief, 2014
Overige gegevens 71 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Frank van Ark en illustraties: Geert Gratama
ISBN 9789462500075
PPN 377416983
Rubriekscode 622.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Goochelen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Goochelen