Feest!
Boek

Feest! voorleesverhaal over iemand verrassen ([2014])/ geschreven door Willemijn de Weerd, geïOllustreerd door Marieke ten Berge

De oude buurvrouw van Ruben en Sara is vandaag jarig. Maar ze heeft helemaal geen cadeaus en visite! Dat gaan Ruben en Sara veranderen. Maar niet iedereen is blij met hun plannen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

De oude buurvrouw van Ruben en Sara is vandaag jarig. Maar ze heeft helemaal geen cadeaus en visite! Dat willen Ruben en Sara veranderen. Ze gaan de buurvrouw verrassen met een grote bos bloemen, ballonnen en een huisdier. Maar hoe komen ze daar aan? Ze ontdekken een zwerfpoesje op straat, dat ze versieren met strikjes. De bloemen worden bij iemand uit de tuin geplukt en de ballonnen worden opgeblazen. Dan blijkt dat niet iedereen even blij is met deze actie. Loopt het toch nog goed af? De schrijfster is Winnaar van het Hoogste Woord 2014, en heeft opnieuw een vrolijk en herkenbaar kinderboek neergezet. Haar schrijfstijl is vlot, met veel dialogen en weinig beschrijvingen. De vrolijke illustraties zorgen voor een warme toon. Bij dit boek is er ook een voorstelling en een site met veel downloads voor groepen en klassen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033831874

Titel Feest! : voorleesverhaal over iemand verrassen
Auteur Willemijn de Weerd
Secundaire auteur Marieke ten Berge
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2014]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 × 22 cm
Annotatie Sluit aan bij het thema van de kinderboekweek 2014 (Feest) en het thema van de christelijke kinderboekenmaand 2014 (In de wolken)
ISBN 9789033831874
PPN 374711593
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Verjaardagen
Taal Nederlands