A million ways to die in the west
DVD

A million ways to die in the west ([2014])/ screenplay: Seth MacFarlane, directed by Seth MacFarlane

Een schaapherder in het Wilde Westen die niet uitblinkt door een overmaat aan moed, komt toch in actie als hij zijn vriendin kwijtraakt aan een onuitstaanbare cowboy.

Recensie

Westernkomedie van Seth MacFarlane, regisseur van 'Ted' en schrijver van 'Family Guy'. Hij is ook de producent en speelt zelf de hoofdrol, tegenover Charlize Theron. Het verhaal speelt in 1882 in het frontierstadje Old Stump in Arizona, hoofdpersoon is de 'uit praktische overwegingen laffe' schaapherder Albert Stark. Die heeft het moeilijk in het Wilde Westen, gevaren loeren overal en hij kan niet vechten, schieten of paardrijden. Als hij echter zijn vriendin kwijtraakt aan een onuitstaanbare cowboy besluit hij toch in actie te komen, bijgestaan door zijn vriend Edward, de plaatselijke schoenlapper wiens verloofde Ruth in de Old Stump Saloon als prostituee werkt. Albert blijft pech hebben, want zijn nieuwe vriendin, de stoere cowgirl Anna (Theron), blijkt getrouwd met een van de beruchtste outlaws van het Wilde Westen. Jann Ruyters (Trouw 28-5-'14) schrijft dat de 'pubergrappen' van MacFarlane varieren van echt heel vies, echt heel erg flauw, een beetje leuk tot best geestig. Ook Eric le Duc (Telegraaf 28-5-'14) ziet 'flauwe pubergeintjes', maar vervolgt: 'Daartegenover staat een stevige portie vermakelijke slapstick en een spervuur aan politiek incorrecte grappen over homoseksualiteit, indianen en slavernij.' Hij geeft 3 1/2 ster.

Specificaties

Engels

Titel A million ways to die in the west
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Seth MacFarlane ; Charlize Theron
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Universal Pictures Benelux, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (111 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (2.35:1) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Seth MacFarlane, Charlize Theron. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Bluegrass Films, 2014
PPN 382000706
Genre humoristische roman - wild-west roman
Taal Engels