Between worlds
DVD

Between worlds = Zwischen den Welten ([2014])/ Regie Sabine Holzer, Sprecher Otto Clemens ; Producer Sebastian Grübl

Focus op zes inheemse volkeren die op verschillende continenten leven waarvan de kennis en eeuwenoude tradities bedreigd worden door de invloed van de westerse beschaving.

Aanwezigheid

Recensie

Twee afleveringen uit de serie 'Zwischen den Welten' die een beeld geven van zes verschillende inheemse volkeren van over de hele wereld met hetzelfde probleem: hun bestaan, hun cultuur wordt bedreigd door invloed van het westen. De Yanomami in Brazilië, in groepen levend in beschermd gebied in het regenwoud, worden bedreigd door illegale gouddelvers met ziekten als malaria en met kwik in het water. De Inuit in Groenland jagen niet meer, wonen in moderne huizen, hebben eten uit de supermarkt en zijn vaak werkloos. Alleen gidsen hebben nog honden en sleeën voor de robbenjacht. De Yap in Micronesië met hun visvangst, landbouw en geneeskunde vrezen toeristenresorts. De Wodaabe in Niger zijn de laatste nomaden. Zij hebben weinig ruimte en het water is in handen van de Toearegs. Ooit gevlucht voor de Spanjaarden leven de Tarahumara in Mexico op een hoog plateau. Zij lijden onder gouddelvers en drugskartels. De Suri in Ethiopië zijn bang dat hun cultuur, met vrouwen met lipplaten, bij overplaatsing zal verdwijnen. Indrukwekkende, prachtige, kostbare beelden van niet-westerse culturen die ten onder dreigen te gaan.

Specificaties

Engels | 4006448410117

Titel Between worlds = Zwischen den Welten
Uniforme titel Zwischen den Welten
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sabine Holzer ; Otto Clemens ; Sebastian Grübl
Type materiaal DVD
Uitgave [Keulen] : Splendid Film, [2014] - [München] : Polyband Medien Gmbh
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels of Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. - Ondertitel op schijf: Naturvölker auf dem Weg in die Zukunft - Videoversie van de documentaire: Duitsland : Terra Mater Factual Studios, (c)2014 - Bevat: 1. Guardians of tradition = Hüter des Erbes ; 2. The ancestors' lands = Im Land der Ahnen
ISBN 4006448410117
PPN 381061639
Rubriekscode 954
Taal Engels
Onderwerp algemeen Inheemse volken
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Inheemse volken