De bruid
Boek

De bruid ([2013])/ Catherine Cookson, vertaling [uit het Engels]: Annet Mons

Vanaf het moment dat een industrieel in het mijngebied in Noord-Oost-Engeland zijn jonge vrouw introduceert in zijn landhuis, is het onheil niet van de lucht.

Aanwezigheid

Recensie

Romantisch verhaal dat zich afspeelt in de jaren twintig van de 20e eeuw in het mijngebied in het noordoosten van Engeland. Drie maanden nadat ze elkaar hebben leren kennen, komt Elaine als bruid naar het landhuis van industrieel Joe Remington in de heuvels buiten Fellburn. Maar Elaine is nogal verwend, heeft veel moeite met haar nieuwe omgeving, en kan ook niet wennen aan de vriendschappelijke manier waarop Joe met zijn personeel omgaat. Met name zijn vriendschap met David Brooks, zijn tuinman/chauffeur, is haar een doorn in het oog. Tot overmaat van ramp krijgt Joe te maken met een grote staking die desastreuze gevolgen zou kunnen hebben voor de hele omgeving. Als Elaine zwanger raakt, eist ze dat haar zuster Betty bij hen komt wonen, maar dat lijkt de kloof tussen de twee jonggehuwden alleen maar te vergroten. Een spannend, romantisch, vlot geschreven en makkelijk leesbaar verhaal over een huwelijk dat uitsluitend gebaseerd is op hartstocht. Naast de romantiek wordt, zoals gewoonlijk bij Cookson, ook aandacht geschonken aan de grote sociale klasseverschillen van die tijd. Royale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022567265 | 317 pagina's

Titel De bruid
Auteur Catherine Cookson
Secundaire auteur Annet Mons
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2013]
Overige gegevens 317 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Boekerij, 2001 - Vertaling van: Justice is a woman. - London : Bantam Books, 1994
ISBN 9789022567265
PPN 369510771
Genre familieroman
Taal Nederlands