Draakje Donatius heeft het koud
Boek

Draakje Donatius heeft het koud (2014)/ Li Lefébure & Margot Senden

Draakje Donatius houdt niet van kou en al helemaal niet van sneeuw. Hij houdt meer van de andere seizoenen. Maar Floriene wil graag dat hij komt spelen in de sneeuw. Prentenboek met paginagrote, vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Draakje Donatius houdt niet van de winterkou en al helemaal niet van sneeuw. Toch vraagt kleuter Floriene, zijn vriendinnetje, of hij mee naar buiten gaat om in de sneeuw te komen spelen. Donatius somt allerlei redenen op waarom hij met haar liever in de lente, zomer of herfst buiten speelt. Floriene begint hem echter uit te dagen door sneeuwballen te gooien. Pas met haar tweede poging, het maken van een sneeuwpop, heeft ze succes. Donatius trotseert kou en sneeuw en maakt met trots een grote sneeuwdraak. Vrolijk, wensvervullend prentenboek met grotendeels dubbelpaginavullende illustraties in gemengde techniek met o.a. waterverf, in eenvoudig perspectief en met veel grote, gekleurde vlakken en grappige details. De herkenbare hoofdpersonages tonen veel expressie en zijn opvallend bontgekleurd. Voor de verbeelding van de vier seizoenen zijn bijpassende kleuren gebruikt. Op elke pagina staat in de illustratie een goed ritmisch lopende, drie- tot dertienregelige tekst in korte zinnen en eenvoudige woorden, gedrukt in een dunne, ronde letter. Op de schutbladen staan instructies voor het maken van de in de tekst genoemde drakenmelk en drakenstenen en achterin het drakenspel, een bordspel voorzien van spelregels. Uitnodigend omslag. Voorlezen en samen bekijken vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044821000

Titel Draakje Donatius heeft het koud
Auteur Li Lefebure
Secundaire auteur Margot Senden
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Hasselt : Clavis, 2014
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie In colofon: Tekst: Li Lefébure / Illustraties: Margot Senden - 1e druk: Hasselt ; Amsterdam [etc.] : Clavis, 2013
ISBN 9789044821000
PPN 381155781
Genre sprookjes
Thematrefwoord Winter ; Jaargetijden ; draken
Taal Nederlands