Afrikaanse cultuur
Boek

Afrikaanse cultuur ([2014])/ Catherine Chambers, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; bewerking en eindredactie: Hubertine van den Biggelaar

Wat is een sjamaan? Wat eten mensen in Ethiopie? Kennismaking met culturen van landen en volken in Afrika, met aandacht voor o.a. diverse kunsten, geloven en gebruiken. Met tijdlijn en kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Wat is een sjamaan? Wat eten mensen in Ethiopië? Deze uitgave zoomt in op de cultuur van Afrika en de cultuur van verschillende delen, landen of volken binnen dit werelddeel. Zo wordt, na een inleiding, in zes wat langere hoofdstukken ingegaan op aspecten als familie en gemeenschap, geloof, decoratieve kunsten en het dagelijks leven en gebruiken. Er wordt steeds een brug geslagen tussen het verleden en het heden. In kort bestek wordt vrij veel informatie gegeven. Korte informatieve teksten met tussenkopjes worden afgewisseld met weetjes in kaders. Tussendoor staan mooie, ook paginagrote, kleurenfoto's, soms voorzien van een korte toelichting. Helaas lopen de zinnen niet altijd even lekker. Achterin zijn opgenomen een handige tijdlijn, een culturele (geografische) kaart, een woordenlijst, weetjes over feesten, een register en links naar enige boeken, websites of activiteiten. Deze handzame uitgave maakt deel uit de serie 'Feesten & tradities'*. Leuk is dat kinderen via deze, aantrekkelijk uitgevoerde, uitgave kennis maken met andere culturen, maar het taalgebruik is soms pittig en laat helaas wat te wensen over. Voor goede lezers vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751942 | 48 pagina's

Titel Afrikaanse cultuur
Auteur Catherine Chambers
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: African culture. - Capstone Global Library, (c)2013. - (Global cultures)
ISBN 9789461751942
PPN 374759057
Rubriekscode Afrika 954.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Afrika; Culturele antropologie
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Afrika

Relaties/Serie

Feesten & tradities
Boek

Feesten & tradities (2014-...)

vol.
Uitgeleend