Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Indiaanse culturen
Boek

Indiaanse culturen ([2014])/ Ann Weil en Charlotte Guillain, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; bewerking en eindredactie: Hubertine van den Biggelaar

Waarvoor wordt een Zonsopkomstdans gedaan? Wat is een wickiup? Kennismaking met Indiaanse culturen, met aandacht voor o.a. diverse kunsten, geloven en gebruiken. Met tijdlijn en kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze stevige, mooi verzorgde uitgave zoomt in op Indiaanse culturen. De auteur gaat uitgebreid in op diverse aspecten van de cultuur waaronder familie en samenleving, geloof en ceremonie en dagelijks leven en gebruiken. Er wordt steeds een brug geslagen tussen het verleden en het heden. In kort bestek wordt vrij veel informatie gegeven. Korte informatieve teksten worden ondersteund met 'wist-je-datjes' en met mooie kleurenfoto's. Bij de foto's staat hier en daar een korte toelichting. Helaas lopen de zinnen niet altijd lekker. Ook staan er enkele taalfouten in. Achterin vinden we een handige tijdlijn, een culturele kaart, een woordenlijst, 'feest-weetjes', een register en links naar bijpassende boeken, websites of activiteiten. Deze handzame uitgave maakt deel uit van de serie 'Feesten & tradities'*. Leuk is dat kinderen via deze aantrekkelijk uitgevoerde uitgave kennis maken met andere culturen, maar het taalgebruik laat helaas wat te wensen over. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751928 | 48 pagina's

Titel Indiaanse culturen
Auteur Ann Weil
Secundaire auteur Charlotte Guillain ; Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustratues - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Native American culture. - Capstone Global Library, (c)2013. - (Global cultures)
ISBN 9789461751928
PPN 374759030
Rubriekscode Amerika 954.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Indianen; Noord-Amerika; Culturele antropologie
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Indianen

Relaties/Serie

Feesten & tradities
Boek

Feesten & tradities (2014-...)

vol.
Uitgeleend