Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Chinese cultuur
Boek

Chinese cultuur ([2014])/ Mary Colson, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; bewerking en eindredactie: Hubertine van den Biggelaar

Wie was Confucius? En welke bordspellen zijn populair in China? Kennismaking met de cultuur van China, met aandacht voor o.a. diverse kunsten, geloven en gebruiken. Met tijdlijn en kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wie was Confucius? En welke bordspellen zijn populair in China? Deze uitgave over de Chinese cultuur bevat zeven hoofdstukken, waaronder Decoratieve kunsten, Geloof en feesten en Chinese cultuur in de 21ste eeuw. Soms worden in een hoofdstuk thema's behandeld die niet zo bij elkaar passen zoals in het hoofdstuk 'Gebruiken, activiteiten en communisme'. De teksten zijn erg kort en bondig. Ze bestaan vooral uit een opsomming van feiten, waarbij weinig verbanden worden gelegd. De teksten staan in kleine blokjes of in kaders. De vele kleurenfoto's, de ruime bladspiegel en het gebruik van kaders en kolommen maken het boek overzichtelijk en aantrekkelijk qua vormgeving. Aanwezig zijn een tijdlijn, kaart, verklarende woordenlijst van woorden die in de tekst vetgedrukt zijn en verwijzingen naar websites en boeken. Maakt deel uit van de serie 'Feesten & tradities'*. Door de informatiedichtheid en het soms lastige taalgebruik is het boek vooral geschikt voor goede lezers. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751898 | 48 pagina's

Titel Chinese cultuur
Auteur Mary Colson
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Hubertine van den Biggelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Chinese culture. - Capstone Global Library, (c)2013. - (Global cultures)
ISBN 9789461751898
PPN 374759006
Rubriekscode China 954.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen China; Culturele antropologie
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord China

Relaties/Serie

Feesten & tradities
Boek

Feesten & tradities (2014-...)

vol.
Uitgeleend