Fading gigolo
DVD

Fading gigolo ([2014])/ cast John Turturro, Woody Allen, Sofia Vergara, Liev Schreiber, Sharon Stone, Vanessa Paradis, produced by Jeffrey Kusama-Hinte ; directed by John Turturro

Murray, een boekhandelaar met geldproblemen, haalt zijn vriend Fioravante over te om zich als gigolo aan te bieden waarbij Murray een percentage opstrijkt. Dit gaat goed totdat Fioravante verliefd wordt op een weduwe die niet op de hoogte is van zijn beroep.

Recensie

Romantische komedie (2014) met acteur John Turturro (The big Lebowski, O Brother, Where Art Thou?), die deze film ook schreef, regisseerde en via een gemeenschappelijke kapper tegenspeler Woody Allen wist te strikken. Een boekhandelaar (Allen) die zijn winkel moet sluiten, weet zijn vriend van middelbare leeftijd Fioravante (Turturro) ervan te overtuigen dat hij gigolo moet worden. Fiorvante is niet jong of knap maar wordt door zijn charme een succes. Onder zijn klanten zijn mooie vrouwen die gespeeld worden door Sharon Stone, Sofia Vergara en Vanessa Paradis (die een orthodox-joodse weduwe speelt en eigenlijk niet aangeraakt mag worden). Pauline Kleijer (Volkskrant 17-7-'14) geeft 3 (van 5) sterren en noemt de film naast 'een lofzang op de ouderdom en ervaring' (...) een tamelijk ijdel project. Turtuorro gaf zichzelf immers de hoodrol en schreef het scenario (...) Gelukkig zorgt Woody Allen voor tegenwicht.' André Waardenburg (NRC 16-7- '14) is vooral te spreken over de verhaallijn met de chassidische weduwe en geeft 4 (van 5) ballen.

Specificaties

Engels | 9789461873330

Titel Fading gigolo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur John Turturro ; Woody Allen ; Sofía Vergara ; Jeffrey Kusama-Hinte
Type materiaal DVD
Uitgave Antwerpen : Remain in Light, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2013
ISBN 9789461873330
PPN 381241300
Genre humoristische roman
Taal Engels