Sem's dinosaurussen
Boek

Sem's dinosaurussen (2014)/ Eva Vidén, met illustraties van Jens Ahlbom ; vertaling [uit het Zweeds]: Jan van Marken ; redactie: Jaap Verheij

Sem is dol op dinosaurussen. Samen met zijn moeder gaat hij naar een tentoonstelling in het museum, waar veel verschillende dinosoorten te zien zijn. Prentenboek met paginagrote aquareltekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Sem is dol op dinosaurussen. Als mama in de krant ziet dat er een grote dinosaurussententoonstelling in het museum te zien is, gaan ze samen op pad. Ze bewonderen onder meer de stegosaurus, de brachiosaurus, de tyrannosaurus rex en de microraptor. Moe thuisgekomen van het uitstapje vindt Sem zijn eigen speelgoeddino toch het allermooist. De tekst in dit vrijwel vierkante prentenboek beperkt zich tot een enkele regel per dubbele pagina. Het museumbezoek is tekstueel een opsomming van de te bezichtigen dinosaurussen en hun kenmerken. Achterin staan alle dino's die in het museum te bekijken zijn nog eens bij elkaar, met een mensfiguur ernaast voor de verhouding. De triceratops wordt genoemd, maar komt niet in het verhaal voor. De illustraties zijn sfeervol en er kan naar hartenlust bij verteld worden. In totaal zijn er elf spreads. Onderwerp is aansprekend voor een grote groep. De soortnamen van de dinosaurussen zijn wel lastig, maar vaak hebben jonge kinderen die verrassend snel onder de knie. Over Sem valt meer te lezen in het boek 'Sem's tractor'*. Eenvoudig, maar leuk boekje voor nieuwsgierige kleuters vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060387375

Titel Sem's dinosaurussen
Auteur Eva Vidén
Secundaire auteur Jens Ahlbom ; Jan van Marken ; Jaap Verheij
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, 2014
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Sigges dinosaurier. - Stockholm : Berghs Förlag, (c)2013
ISBN 9789060387375
PPN 377051438
Thematrefwoord Dinosaurussen
Taal Nederlands