Allemaal familie
Boek

Allemaal familie (2014)/ met verhalen van Hans Hagen, Marjolijn Hof, Guus Kuijer, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Annie M.G. Schmidt, en vele anderen

Bundeling van verhalen en gedichten die laten zien hoe belangrijk familie is. Van Jubelientje, via een regel van Floor tot Madelief. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze bundel, die is gemaakt in samenwerking met SOS Kinderdorpen, bevat 26 korte verhalen of gedichten van bekende kinderboekenschrijvers als Hans Hagen (Jubelientje), Marjolijn Hof, Marjon Hoffman (Floor), Guus Kuijer (Madelief), Mirjam Oldenhave, Annie M.G. Schmidt, Edward van de Vendel en Anna Woltz. Zoals vermeld in een lijst met beknopte informatie over de schrijvers zijn vrijwel alle verhalen en gedichten overgenomen uit eerder verschenen meer of minder bekende boeken, net als de bijbehorende zwart-witillustraties. De vrolijke, grappige en soms ontroerende verhalen zijn speciaal uitgekozen om te laten zien hoe belangrijk familie is en die opzet is goed geslaagd. Achter in het boek wordt het werk van SOS Kinderdorpen kort uitgelegd aan de hand van het verhaal van Mouna, het meisje dat bekend is van een televisiespotje van SOS Kinderdorpen. Mouna leefde als tweejarig meisje alleen op straat tot ze werd opgenomen in een SOS Kinderdorp en een nieuwe familie kreeg. Een leuke, gevarieerde bundel voor kinderen in onder- en middenbouw. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045117157 | 121 pagina's

Titel Allemaal familie
Secundaire auteur Hans Hagen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij bv, 2014
Overige gegevens 121 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met SOS Kinderdorpen
ISBN 9789045117157
PPN 376382066
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Familie
Taal Nederlands