Abracazebra
Boek

Abracazebra ([2014])/ Helen Docherty, Thomas Docherty, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

In het saaie dorpje Gaapvaak gebeurt nooit iets. Totdat op een dag Abracazebra aan komt fietsen en een goochelshow begint. Alle dieren vinden het fantastisch, behalve de jaloerse Geit. Prentenboek met sfeervolle illustraties in frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In het slaperige saaie dorp Gaapvaak gebeurt nooit iets, totdat er een zebra aan komt fietsen. Ze bouwt op het dorpsplein een podium op, begint er een goochelshow en vertelt er fantastische verhalen. Dit alles tot groot plezier van iedereen. Alleen een oude jaloerse geit kan het niet waarderen. Hij begint een roddelcampagne tegen Abracazebra en zorgt er op die manier voor, dat de zebra niet in het dorp kan blijven. Als de zebra vertrokken is, raakt iedereen erg gedeprimeerd. De oude geit realiseert zich dan dat hij een fout heeft gemaakt, en haalt de zebra terug. Sfeervol groot prentenboek met een grappig, maar ook gevoelig verhaal over roddelen, pesten, angst voor vreemdelingen en vriendschap sluiten. De personages zijn allemaal boerderijdieren, behalve de zebra. De prima voor te lezen tekst staat verspreid over de pagina's op een rustige egale ondergrond binnen de illustraties. De mooie expressieve afbeeldingen met zachte, frisse kleuren ingekleurd (van een halve pagina tot een dubbele pagina) zijn gemaakt met gemengde technieken en tonen zeer veel leuke details, zodat het voorgelezen kind lang geboeid zal zijn. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044823264

Titel Abracazebra
Auteur Helen Docherty
Secundaire auteur Thomas Docherty
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2014]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustaties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Helen Docherty en illustraties Thomas Docherty - Vertaling van: Abracazebra. - London : Alison Green Books, (c)2014
ISBN 9789044823264
PPN 37712821X
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Jaloezie
Taal Nederlands