De diamantroof
Boek

De diamantroof ([2014])/ tekst: Shirley Hughes, illustraties: Clara Vulliamy ; vertaling [uit het Engels]: Katleen Olaerts

Dixie en Dinky zijn op vakantie aan zee. In hun chique hotel logeert ook de popster Kitty Miau. Als haar ketting gestolen wordt, komen Dixie en Dinky in actie. Met veel illustraties in zwart, wit en rood. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Shirley Hughes illustreerde meer dan tweehonderd kinderboeken, schreef er zo'n vijftig en is in Engeland een geliefde auteur van prentenboeken en verhalen. In Nederland is ze minder bekend, al kreeg ze ooit een Zilveren Griffel. Maar daar kan weer verandering in komen met de serie over de hondenvrienden Dixie en Dinky, geschreven door Hughes en geïllustreerd door haar dochter. In dit tweede deel* zijn Dixie en Dinky toe aan een vakantie aan zee. In hun chique hotel logeert ook de popster Kitty Miau. Nadat haar ketting met diamanten gestolen is, komen Dixie en Dinky toevallig op het spoor van de dieven. Zorgvuldig, vlot én spannend verteld verhaal. De illustraties zijn prachtig. Het zijn er opvallend veel, en omdat ze zowel het verhaal vertellen als (grappige) details toevoegen, zijn ze een goede ondersteuning bij het voorlezen en zelf lezen. Andere ondersteuning komt van de introductie van de verhaalfiguren, de heldere opbouw en de grote letter. Hoewel het boek wordt aanbevolen 'voor startende lezers', is het niveau van de vertaling te hoog voor die groep. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar en zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022330616 | 121 pagina's

Titel De diamantroof
Auteur Shirley Hughes
Secundaire auteur Clara Vulliamy ; Katleen Olaerts
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2014]
Overige gegevens 121 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Dixie O'Day and the great diamond robbery. - London : Random House Children's Publishers UK, (c)2014. - (Dixie O'Day)
ISBN 9789022330616
PPN 382934989
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Vakanties ; Diefstallen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De avonturen van Dixie & Dinky
Boek

De avonturen van Dixie & Dinky (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Shirley Hughes