Het monster van Frankenstein
Boek

Het monster van Frankenstein ([2014])/ Geronimo Stilton, oorspronkelijke tekst van Mary Shelley ; illustraties: Danilo Loizedda en Edwyn Nori ; vertaling [uit het Italiaans]: Dorette Zwaans

Muis Robert Walton is ontdekkingsreiziger en hoort op de Noordpool het verhaal van natuurkundige Victor Frankenstein. Tijdens een van zijn experimenten riep hij een monster tot leven: Frankenstein. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Muis Robert Walton, een ontdekkingsreiziger, komt op de Noordpool de natuurkundige Victor Frankenstein tegen die hem een wonderlijk verhaal vertelt: hij is op zoek naar een monster dat hij zelf gemaakt heeft. Dan volgt het levensverhaal van Frankenstein, waaruit blijkt dat het schepsel, op zoek naar vriendschap, overal verstoten werd. Daarom is hij op zoek gegaan naar zijn schepper, over de hele wereld een spoor van dood en geweld achterlatend. In deze vrij navertelde klassieker van Mary Shelley (1818) weet Stilton zijn lezers behalve met het verhaal vooral aan zich te binden door de speels vormgegeven tekst in de bekende stijl met verschillende soorten lettertypen, stripachtige tekeningen en vrolijke kleuren. Voor middelmatige lezers een houvast omdat de toch niet altijd eenvoudige tekst voor hen vaak niet te overzien is. De vele kleurrijke illustraties hebben verschillende formaten, soms ook over dubbele pagina's. Deel uit de uitgebreide reeks van bewerkingen van klassiekers van dit Italiaans auteurs- en illustratorencollectief. Met inhoudsopgave en een korte biografie van Mary Shelley. Op de schutbladen zijn schetsen van de hoofdfiguren te zien. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085922827 | 213 pagina's

Titel Het monster van Frankenstein
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Mary Shelley ; Danilo Loizedda ; Dorette Zwaans ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2014]
Overige gegevens 213 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op een idee van: Elisabetta Dami. - Colofon vermeldt: vrij bewerkt doot Geronimo Stilton - Vertaling van: Il mistero di Frankenstein. - Milano : Edizioni Piemme, 2013. - (Grande Storie)
ISBN 9789085922827
PPN 376287403
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Monster van Frankenstein
Taal Nederlands